ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

ΒΕΝΤΟΥΖΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΜΟΞΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
GUA SHA

Σάββατο 18 & Κυριακή 19 Μαρτίου

Έναρξη 11:00 – 17:00

Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής: info.holitouch@gmail.com,
210 9852537,
6974 645485.

Κόστος συμμετοχή: 250€

ΒΕΝΤΟΥΖΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η θεραπεία με βεντούζες είναι μια αρχαία θεραπεία που συζητήθηκε σε ιατρικά εγχειρίδια στο δυτικό κόσμο. Λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Ιπποκράτη, για ασθένειες του εξωτερικού .
Ασκείται στην Ασία αλλά έχει διαδοθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη. Εφαρμόζεται στα νοσοκομεία της Κίνας και είναι κομμάτι της κινέζικης ιατρικής όπως ο βελονισμός. Στα αρχαία χρόνια γινόταν χρήση από κέρατα ζώων, από μπρούτζινα σκεύη, κύπελλα μπαμπού. Η καλύτερη και ασφαλέστερη μέθοδος είναι αυτή με γυάλινα ποτήρια.
Η θεραπεία με βεντούζες διεγείρει τη ροή κυρίως της λέμφου και του αίματος στους μύες και τους ιστούς, χαλαρώνει τους μύες, αποβάλλει τοξίνες, κινεί τα στάσιμα υγρά του σώματος. Αποτέλεσμα αυτού είναι η βελτίωση της αιμάτωσης και της οξυγόνωσης των τοπικών ιστών. Φέρνει στην επιφάνεια τους παθογόνους παράγοντες (για παράδειγμα κρύο, υγρασία) που έχουν περάσει στο σώμα μας. Επίσης, ενεργοποιούμε τη ροή της ενέργειας (qi) και του αίματος, οπότε και έχουμε τη θεραπεία.
Είναι από τις καλύτερες μεθόδους αποτοξίνωσης, και αυτό επιτυγχάνεται μέσω της θερμότητας τον κυπέλλων. Η θεραπεία με βεντούζες βασίζεται στην πεποίθηση ότι μέσω αναρρόφησης σε συγκεκριμένα σημεία, μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των εμποδίων, που βρίσκονται πάνω στους μεσημβρινούς.
Οι βεντούζες βοηθούν σε :

 • Μυοσκελετικά προβλήματα
 • Άσθμα
 • Κατάθλιψη
 • Άγχος
 • Αναπνευστικά προβλήματα
 • Βελτιώνουν την ελεύθερη ροή του αίματος
 • Αφαιρούν τις τοξίνες από τον οργανισμό
 • Μειώνουν το οίδημα και τον πόνο
 • Λύνουν συμφύσεις
 • Ανακουφίζουν από ρευματικούς ή αρθριτικούς πόνους
 • Ανακουφίζουν από τους πόνους της περιόδου
 • Θεραπεία για κυτταρίτιδα

Με την εφαρμογή βεντουζοθεραπείας δημιουργούνται τοπικά μικροί μώλωπες και ερυθρότητα . Πιστεύεται ότι όσο πιο έντονη οι μώλωπες και η ερυθρότητα τόσο πιο πολλές οι τοξίνες σε έναν οργανισμό. Οι αναρροφήσεις μπορεί να είναι δυνατές ή ελαφριές και έχει να κάνει με την ικανότητα του θεραπευτή.
Οι βεντούζες μπορεί να είναι στάσιμες, κυλιόμενες (μασάζ) η εναλλασσόμενες.
Το cupping therapy είναι ένα σημαντικό εργαλείο για έναν θεραπευτή κινέζικης ιατρικής, για ένα φυσικοθεραπευτή, μασέρ και γενικότερα σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με την σωματική υγεία επαγγελματίες και μη.

ΜΟΞΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
H Μοξοθεραπεία είναι μια παραδοσιακή θεραπεία της κινέζικης ιατρικής, όπου έχει να κάνει με το κάψιμο αποξηραμένης μόξας σε συγκεκριμένα βελονιστικά σημεία η σημεία πόνου.
Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στα παραδοσιακά ιατρικά συστήματα της Κίνας, του Θιβέτ, της Μογγολίας, της Ιαπωνίας.
Τη μόξα την βρίσκουμε σε μορφή στίκ, πούρων και χύμα μόξα.
Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε και πάνω σε βελόνα βελονισμού.
Την μόξα τη χρησιμοποιούμε για να θερμάνουμε και να τονώσουμε το αίμα και το qi.
Το πιο σημαντικό που προσφέρει η μοξοθεραπεία είναι η ανακούφιση από τους πόνους και η καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και γενικότερα η τόνωση ολόκληρου του οργανισμού.

GUA SHA
To gua sha είναι μια παραδοσιακή θεραπεία της κινέζικης ιατρικής .
Στην θεραπεία με gua sha ξύνεται το δέρμα μέσω ιδικού σκεύους από κέρατο ζώου ή από νεφρίτη.
Mέσω του ξυσίματος του δέρματος, απελευθερώνονται τοξίνες του σώματος, αυξάνεται η ροή του αίματος, ξεκουράζονται οι πιασμένοι και κουρασμένοι μύες, κινείται η στασιμότητα του αίματος.
Το gua sha είναι δημοφιλές στο Βιετνάμ και στην Ινδονησία.
Η τεχνική του gua sha τα τελευταία χρόνια εφαρμόζεται με επιτυχία στον αισθητικό τομέα.
Το gua sha μειώνει την φλεγμονή, βοηθά στους χρόνιους πόνους, στους πονοκεφάλους, στη αϋπνία
Στον αισθητικό τομέα: Βελτιώνει το οβάλ του προσώπου, λειαίνει τις ρυτίδες, βελτιώνει την υφή του δέρματος, βοηθά στις διχρωμίες και στις πανάδες!