Φυσικοθεραπεία

Manual Neuro Therapy (ΜΝΤ-ΝR)

Η δια χειρών Νευροθεραπεία είναι μία σύγχρονη νευροεπιστήμη που σκοπεύει στη διαχείριση του πόνου και των νευρομυοσκελετικών διαταραχών.

Αποτελείται από τα εξής μέρη

Νευρορεφλεξολογία

μέσω πιέσεων και χειρισμών στο περιόστεο του σκελετού του άκρου πόδα και των νευροανακλαστικών σημείων του, επιτυγχάνεται εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος.

Σπονδυλικός Συντονισμός

Εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος με ειδικούς χειρισμούς στη σπονδυλική στήλη.

Σπλαχνική κινητοποίηση

Κινητοποίηση περιτονίας των κοίλων οργάνων (σπλάχνων) για την εξισορρόπηση του νευρικού συστήματος.

Φυσικοθεραπεία - συνεδρία από τον Θεόδωρο Τσίρο
Ηλεκτροβελονισμός σε πόδι

Ηλεκτροβελονισμός

Ο ηλεκτροβελονισμός είναι μια σύγχρονη τεχνική διέγερσης των κλασσικών σημείων του βελονισμού της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής, χωρίς τη χρήση βελόνας (που πολλοί άνθρωποι φοβούνται).

Είναι μια ολιστική μέθοδος που σημαίνει ότι έχει εφαρμογή σε ένα ευρύ φάσμα δυσλειτουργιών και παθήσεων του οργανισμού χωρίς να αποκαθιστά το μέρος αλλά το σύνολο (όλον – ολιστική), με σκοπό την επαναφορά της ομοιόστασης.

Στο κέντρο εφαρμογής και εκπαίδευσης HOLITOUCH εφαρμόζουμε και διδάσκουμε την μέθοδο του ηλεκτροβελονισμού για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων, νευρομυοσκελετικών δυσλειτουργιών και εθισμών (διατροφή, κάπνισμα, αλκοόλ κ.α.)

Οι διαταραχές στο ενεργειακό μας πεδίο και συγκεκριμένα στα κανάλια που ρέουν στο σώμα μας, τους μεσημβρινούς, προκαλούν ασθένειες σύμφωνα με την κινέζικη ιατρική. Ο ηλεκτροβελονισμός βοηθά τον οργανισμό να επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση δηλαδή να είναι υγιής.

Κινησιοθεραπεία – Αποκατάσταση

Στον ειδικά εξοπλισμένο χώρο κινησιοθεραπείας του HOLITOUCH εκτελούνται προγράμματα στοχευμένης λειτουργικής προπόνησης (functional training) και Θεραπευτικού Πιλάτες (clinical Pilates) κατά άτομο ή ζεύγος.

Το Clinical Pilates είναι μια μορφή θεραπευτικής άσκησης σχεδιασμένη εξατομικευμένα για τον κάθε ασκούμενο ανάλογα με τις ανάγκες του. Πραγματοποιείται μετά από εκτεταμένη αξιολόγηση των δυσλειτουργιών του ατόμου με σκοπό τη δημιουργία κατάλληλου ασκησιολογίου για την:

  • αύξηση της ελαστικότητας
  • αύξηση της ισορροπίας και ιδιοδεκτικότητας
  • τη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας
  • τη μυϊκή ενδυνάμωση.

Εκτελείται σε ατομικές ή ολιγομελής συνεδρίες.

Ζευγάρι που κάνει προπόνηση Κινησιοθεραπείας και Αποκατάστασης